Clitorella

POVRATAK

Keep going , wait for me , Clitorella

Rođena si kao mitološki lik,ime ti je rođeno u dubinama Dunava i smijehu mojih razdraganih prijatelja,začeta si tipkom na računalu, rođena si u Americi a primljena u Salzburgu. dug put draga moja.Pisana si i oblikovana u 3. licu jednine, da te odmaknem od krute stvarnosti, da te bar gramatički sačuvam od svijeta. Samo jedno poglavlje bila si kao vojnik uz mene u prvom licu ,kada smo prolazile najteže trenutke moga života, krila si se tada ispod jastuuka , u noćnom ormariću, u vreći sa prljavom bolničkom posteljinom nisi me ostavila izdržala si sa mnom sva vrijeđanja suze, iščekivanja posjeta, osjećaj krivice, grižnju savjesti užas noćnih mora, borila se sa mnom sa avetima buđenja u blijedim jutrima. Onda sam te opet maknula u treće lice jednine. Voljela si , obožavala Zlateko borila si se u svim oblicima sa idejama Bijesnog, njegovim postupcima, i njegovim muškim ludilima, trpjela si sve njegove uvrede i nevidljivo za njega meni strašne postupke, teške riječi, čekala si sa mnom školski bus pjevale smo malom Zlateku”Zeko i potočić”, tresla si se sa mnom dok je već pomalo odraslo Zlateko bilo na prijemnom za školu, Trpjela si sve uvrede u Americi  od strane Bijesnog, bila si uz mene u svim mojim padovima usponima, krizama, dilemama, odlukama, bezbrojnim dokazivanjma, laganjima,ispričavanjima,kaosima,incidentima i opasnostima po život, ublažila oštrice tužnog Zlatekovog pogleda na taksi koji me vozio na brojne aerodrome, čuvala me u divovskim jetovima na 14.000m u turbulencijama, na poslu od nekorektnih kolegica i bezobrazne šefice, osiguravala si moje sretne povratke i pokoje sretne dane, okupljala si mnoštvo ljudi koji me vole i nisu me stigmatizirali. Ti si dijete alkoholnog bunila, ludila, pisana po birtijama, vlakovima, kaučevima, tvoje riječi i dogodovštine čuva zaboravljena na polici knjiga, knjiga u ladici ludog psihijatra, bezbrojne kutije u podrumima moje prijateljice Sanje u Salzburgu, gdje si provela rano djetinjstvo.

Clitorella imaš sada novu ulogu, budi vječna nada i svijeća mom Predatoru, budi čuvar mog Zlateka, da me se ne srami da bude ponosan na mene, očuvalj ljudski odnos prema Bijesnom, čekaj da dođu moju bolji profesionalni dani i čuvaj me od bolesti. Budi smijeh i utjeha u pismima mojoj drugoj prijateljici u malom mjestu u Slavoniji koj ase godinama ne trijezni.

Mislim da si ne odrasla, mila moja,Nisi me nikad ostavila, plakala si sa mnom, molila si sa mnom,krizirala si sa mnom strahovala si sa mnom u gluhoj noći vukla si me za trenirku da kolosjek nije riješenje, kad to nisam mislila spasila si mi život muškarac pored mene opazio je moju neopreznost i čvrsto me povukao u stranu. prerasla si me. Clitorella moja dobro me sad čuj, ja idem u daleku zemlju ti to razumiješ, ti si dijete svjetskih rijeka , dubina Dunava, oholog Salzacha, Ria Negra i Amazone, Afrodito moja, teci dalje , keep going i u mojim mislima, ali ja sad moram na neko vrijeme otići, ti to znaš i razumiješ. zagrli me čvrsto na terminalu i vratit ću se ,a ti ćeš me kao i uvijek čekati. Nitko te ne piše kao ja da sačuva uspomene jer one ne umiru dok ih netko piše i pamti.

Samo ja

Be Sociable, Share!

Unos komentara